Ha mort el cura de San Juan de Ortega ~ Camins

dilluns, 25 de febrer del 2008

Ha mort el cura de San Juan de Ortega


El cura de San Juan de Ortega, José María Alonso, va morir ahir a l'edat de 81 anys. Serà enterrat avui a les 17 hores al seu poble natal, Fuentebureba (Burgos).

Al llarg de més trenta anys ha estat el rector de la bellíssima església de San Juan de Ortega, i sempre ha acollit als pelegrins amb un especial afecte. Un persona humil, molt allunyat de l'egocentrisme i supèrbia d'altres personatges del camí, era molt conegut per les seves sopes d'all que oferia diàriament als pelegrins. I també famós per les seva pregunta "¿Y tú, porqué haces el camino?".

He tractat amb ell dues vegades, les dues que he dormit a San Juan de Ortega. Una a l'any 2001, i l'altre fa poc, a l'octubre de l'any passat. A mi i a un altre va pelegrí ens va obrir l'església, tot i que ja era molt tard, per ensenyar-nos la cripta. En aquesta església es produeix l'anomenat Milagro de la Luz, quan dos dies l'any el sol il·lumina durant deu minuts el capitell amb l'escena de l'Anunciació.
Recordant les seves paraules:

-"Habéis venido al Camino a daros cuenta de que hay mucha más gente buena de la que pensábais, a comprender que el entendimiento entre los hombres podría ser muy sencillo y que la paz podría ser un hecho en el mundo".

Descansi en pau.

1 comentari:

jucasel ha dit...

Triste noticia i gran perdua. Un dels emblematics i ineludibles personatges del Camino.

També el vaig trobar dos cops a ell i la seva famosa sopa de ajo, que vaig compartir amb d'altres amics pelegrins.

I de frases, jo no oblidaré aquelles que ens va dir la darrera vegada que hi vaig passar referent a deixar o no alguns diners per la seva hospitalitat. "Os gastais 1000 pesetas en el bar y os planteais si dejar aquí 500?".

Esperem que la seva feina pel Camino quedi entre nosaltres i, sobre tot, a San Juan de Ortega.