La despesa en el Camí de Sant Jaume: 26 euros al dia ~ Camins

dissabte, 15 de març del 2008

La despesa en el Camí de Sant Jaume: 26 euros al dia


Segons un informe de la “Asociación de Cámaras de los Caminos Xacobeos” la despesa mitja dels pelegrins és de 583 euros, transport d’anada i tornada inclòs, amb una despesa diària de 26 euros per persona. Tres de cada quatre pelegrins, segons el mateix informe, està “molt satisfet” de l’experiència de fer el camí. També diu que les principals motivacions per recórrer el camí són espirituals (45%), per gaudir del paisatge i la natura (32%), i per fer esport (29%). L’informe s’ha elaborat en base a una enquesta a quasi 2 mil pelegrins.

La font de la informació és un article de l’edició gallega d’El País: El gasto medio del peregrino a Santiago es de 583 euros

Per la meva experiència, penso que 26 euros al dia de mitjana és una xifra correcta. Però hi ha, això sí, força marge per baixar-la per aquells que ho vulguin: en aquest cas, d’una banda, cal evitar anar a bars i restaurants, i, d’altra banda, cal allotjar-se sempre en albergs públics que tinguin una cuina a disposició dels pelegrins.

Que tres cada quatre està “molt satisfet” de l’experiència és normal, ja que ningú va al camí obligat. A més, els que no els hi agrada l’experiència se’n tornen a casa ben aviat. Pel que fa a les motivacions, sempre és un conjunt d’elles i no una de sola. A més, intueixo que les motivacions que es diuen i les reals són sovint diferents. També és poc probable que algú que hagi creuat la Península a peu no li hagi trobat una part “espiritual” a l’experiència, o que no hagi gaudit del paisatge i de la natura.

I tu? Et vas gastar (o et penses gastar) més o menys de 26 euros al dia? I quina va ser (o és) la teva principal motivació per anar-hi?