Federació d'Associacions d'Amics del Camí de Sant Jaume ~ Camins

dimecres, 30 de gener del 2008

Federació d'Associacions d'Amics del Camí de Sant Jaume


En un post anterior parlava de la reunió de les Associacions d'Amics del Camí de Sant Jaume que tindria lloc el dia 12 de gener a la seu de l'Associació de l'Hospitalet, per parlar de la possible constitució d'una Federació catalana.

Bé, per motius que no venen al cas no vaig poder assistir-hi. Per això he trigat a penjar aquest post, perquè volia informació de diverses font (o sigui, de diverses Associacions) sobre la reunió. Fa riure, però mentre unes Associacions parlen d'èxit, altres parlen de fracàs.

Així que centrem-nos en les qüestions objectives. Van assistir-hi 15 associacions. Realment impressionant, però, és clar, algunes són molt petites. Per exemple, que tinguin web pròpia o un simple blog, tan sols n'hi ha 4 o 5. Les impulsores de la futura Federació són tres: Terrassa, Girona i Hospitalet. Les que ja han dit que no hi formaran part amb tota seguretat són dues: la dels Amics dels Pelegrins de Barcelona i la de Sabadell. Dues de les històriques i més actives. Possiblement també dirà que no la de Tortosa i Comarques de l'Ebre.

El que es va decidir, per tant, és crear una comissió amb un o dos representants de les Associacions interessades en formar part de la futura Federació, i començar a treballar en l'elaboració de les bases, objectius i funcionament de la nova entitat. I parlar del finançament, tema d'allò més delicat. Pel que he llegit sobre els objectius, aquests són molt ambiciosos, potser, en la meva modesta opinió, excessivament ambiciosos. La primera reunió d'aquesta comissió serà a principis de febrer, però la previsió de constitució de la Federació (si és que s'acaba fent) no serà fins al juny o juliol.

Seguiré escrivint sobre aquest tema. El que no hi ha dubte és que tot plegat està molt verd.