El Camí de Sant Jaume a FITUR ~ Camins

dijous, 31 de gener del 2008

El Camí de Sant Jaume a FITUR

A la Fira Internacional de Turisme que es fa a Madrid, la Generalitat de Catalunya presenta com una novetat "estrella" el Camí de Sant Jaume, que des de Sant Pere de Rodes anirà a Montserrat, i d'allà a Lleida i Saragossa. Ja ho va fer a la Fira de Turisme de Londres, ara fa uns mesos. Avui, alguns mitjans de comunicació (TV3 i Catalunya Ràdio com a mínim) se'n fan ressò.

Reconec que em deixa atònit que es promocioni un camí que encara no està senyalitzat. Tinc entès, sembla, he sentit (tot plegat és molt confús), que la senyalització estarà acabada al juny d'aquest any 2008. Pel que fa als albergs, allotjaments, etc... no en sé res de res. Això sí, ja he vist una web que intenta fer uns calerons amb els allotjaments per on passa el camí a canvi d'una mica de publicitat, cosa que confirma que la innocència humana està lluny de desaparèixer.

Si bé és certa la vinculació històrica del monestir de Sant Pere de Rodes amb els pelegrins medievals (que entraven des de França pel coll de Panissars), el camí dissenyat per la Generalitat no té res d'històric, ja que, per descomptat, els pelegrins no anaven cap a Vic i Manresa, sinó que anaven seguint l'antiga Via Augusta, o sigui, per on ara va l'A-7. Anaven pel lloc orogràficament més fàcil.

Personalment, i en contra de l'opinió de molts pelegrins i Associacions, a mi no em sembla malament que es prioritzi el paisatge, la cultura (passarà per importants monestirs com el de Sant Pere de Casserres i Sant Benet del Bages, ambdós de la Generalitat), i un entorn menys urbanitzat i més rural. Entenc que el pelegrí del segle XXI prefereixi la natura i la solitud que no pas els polígons industrials de Granollers.

Espero aviat tenir més informació sobre aquest camí de Sant Jaume, que en paraules del conseller Huguet "posarà a Catalunya en el mapa dels Camins de Santiago". Ja ho veurem.

1 comentari:

efaura@xtec.cat ha dit...

Les administracions ja actuen així. Primer la propaganda que la feina real.