Federació catalana d'Associacions del Camí de Sant Jaume ~ Camins

dijous, 20 de desembre del 2007

Federació catalana d'Associacions del Camí de Sant Jaume


El dissabte 12 de gener hi haurà el primer intent seriós per a la creació d'una Federació d'Associacions d'Amics dels Camí de Sant Jaume a Catalunya. La reunió serà a la seu de l'Associació de l'Hospitalet, una de les històriques.

Primer caldrà esbrinar quantes Associacions sobre el Camí de Sant Jaume hi ha a Catalunya. Associacions vives que tinguin una certa activitat, doncs algunes fa anys que no respiren. Segurament seran entre 7 i 10.

Una de les més importants, la de Barcelona, amb tota seguretat dirà que no a formar part de la Federació. Altres, també importants, com la de l'Hospitalet, la de Girona i la Terrassa hi estaran a favor.

No sé si la creació d'una Federació catalana és necessària o no, però és del tot necessari una certa entesa. La descoordinació és monumental entre l'Administració i les Associacions, i entre les pròpies Associacions. Ningú sap què pensa, què fa o què vol fer el veí. Uns van per aquí... els altres per allà...

Després de la reunió de les Ass. faré un breu repàs de les conclusions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Personalment, crec que cal que sigui, ja s tracti d'una Federació, d'una taula d'entitats o una coordinadora.

El nom no és tan important com que entitats que treballen per donar vida a un projecte comú el puguin compartir, evitant duplicar feines, donant-se suport unes a les altres i esdevenint un interlocutor únic amb les administracions.

Ja ens diràs com ha anat.